Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria Capitalei anunță noi defrișări în zona turistică

© Sputnik / Ghenadie VaculovschiTăierea stejarilor seculari din pădurea de lângă orașul Strășeni
Tăierea stejarilor seculari din pădurea de lângă orașul Strășeni - Sputnik Moldova
Abonare
După ce defrișările din Parcul Valea Trandafirilor au provocat revolta locuitorilor din Capitală, Primăria vine cu explicații și anunță noi defrișări în zona turistică.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Primăria Capitalei vine cu explicații în privința necesității tăierii arborilor și anunță că în zona centrală a orașului sunt planificate noi defrișări.

Șeful adjunct al întreprinderii municipale ”Spații Verzi”, Galina Leahu, a oferit în cadrul unei conferințe de presă mai multe detalii despre defrișările care vor avea loc și în zona turistică.

"Când se taie un copac bătrân, în loc este plantat altul tânăr. Anual, în Chișinău sunt tăiați 2000 — 2500 arbori, dar sunt plantați circa 20 000 arbori tineri", a spus reprezentantul serviciului de gospodărire a spațiilor verzi.

Aleea din Parcul Valea Trandafirilor - Sputnik Moldova
Societate
Chirtoacă a distrus aleea îndrăgostiților din Parcul Valea Trandafirilor

Potrivit Primăriei, 581 de arbori necesită a fi defrișați urgent, iar de curățare sanitară au nevoie alți 854 de pe străzile: M. Eminescu, Armenească, Mitropolit Varlaam, A. Șciusev, M. Kogălniceanu și bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt.

Recent, zeci de copaci din Parcul "Valea Trandafirilor" din municipiul Chișinău au fost tăiați. Acest lucru a nemulțumit mai mulți locuitori ai Capitalei.

Ministrul Mediului a reacționat vehement la defrișările din Valea Trandafirilor>>

Solicitat de Sputnik Moldova, președintele Organizației Teritoriale Chișinău a Mișcării Ecologiste din Moldova, Vladimir Garaba, a subliniat că acești copaci trebuiau într-adevăr defrișați. Însă, potrivit lui, autoritățile trebuie să discute mai des cu cetățenii și să informeze populația despre tăierile planificate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0