Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un șef de la IGP, reținut de colegii săi de la SPIA

© mai.gov.mdsOfițer SPIA
Ofițer SPIA - Sputnik Moldova
Abonare
Un mare șef de la Inspectoratul General de Poliție a fost reținut de ofițerii SPIA pentru comercializarea de drogurilor pe teritoriul Moldovei.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) au reținut joi un șef din cadrul Inspectoratului General al Poliției. Acesta este suspectat de comercializarea drogurilor (hașiș) și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit Poliției, bănuitul a comercializat, în mod repetat, mai multe cantități de hașiș, contra unor sume ce variau între 170 și 510 de euro.

Polițiștii au efectuat 8 percheziții la domiciliul, biroul de serviciu și alte locații ale bănuitului, în vederea stabilirii urmelor infracțiunii.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru comercializarea drogurilor și depășirea atribuțiilor de serviciu. Potrivit Legii, polițistul riscă privațiune de libertate de până la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 6 până 15 ani.

Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0