Liderii politici din Palestina se vor întâlni la Moscova

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaÎntâlnirea lui Serghei Lavrov cu reprezentantul Organizației pentru Eliberarea Palestinei, Saeb Erekat
Întâlnirea lui Serghei Lavrov cu reprezentantul Organizației pentru Eliberarea Palestinei, Saeb Erekat - Sputnik Moldova
Abonare
Săptămâna viitoare, la Moscova va avea loc o nouă întâlnire a reprezentanților partidelor politice din Palestina; evenimentul va fi organizat de Institutul de orientalistică, a declarat șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Ministrul rus al afacerilor externe a subliniat că Moscova oferă, pentru a câta oară, o platformă pentru prietenii săi palestinieni, pentru ca aceștia să poată discuta pe marginea divergențelor existente, în vederea consolidării tuturor palestinienilor, ceea ce ar contribui la eficientizarea procesului de negocieri.

Streleţ Liberman - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Israelul, susţinător de încredere al Moldovei

Potrivit lui Lavrov, întâlnirea va avea loc săptămâna viitoare; autoritățile ruse vor oferi toată susținerea organizatorică necesară iar conținutul discuțiilor va fi decis de palestinieni.

Ultima întâlnire de acest gen a avut loc sub egida aceluiași Institut de orientalistică, la Moscova, în 2011.

Referind-se la situația din Orientul Mijlociu, Serghei Lavrov a declarat vineri că Rusia este îngrijorată de faptul că procesul de reglementare israeliano-palestinian este înghețat, iar Moscova va face totul pentru a determina relansarea negocierilor directe.

Tot vineri, Lavrov a declarat că Moscova este dispusă să găzduiască o eventuală întâlnire dintre Mahmud Abas și Benjamin Netaniahu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0