Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Svetlana Movileanu-Leahu: medicii de la Urgență sunt mereu ca pe front

© Sputnik / Miroslav RotariSvetlana Movileanu-Leahu
Svetlana Movileanu-Leahu - Sputnik Moldova
Abonare
Viața multor oameni depinde de medicul de la urgență care ajunge la un caz grav, afirmă medicul Svetlana Movileanu-Leahu într-un interviu realizat în studioul Sputnik Moldova.
Svetlana Movileanu-Leahu: medicii de la Urgență sunt mereu ca pe front

Este medic de familie și medic în serviciul medical de urgență. În cadrul unui interviu realizat în studioul Sputnik Moldova, Svetlana Movileanu-Leahu a oferit detalii despre riscurile la care se expun medicii de la urgență.

"Medicii de la urgență sunt oameni deosebiți, aleși de Dumnezeu. Noi lucrăm în prima linie. Niciodată nu știm unde ne ducem și căror riscuri ne expunem. Fiecare caz este complicat în felul lui. Nu toți medicii pot rezista priveliștilor îngrozitoare în cazul accidentelor. Este o muncă plină de adrenalină" spune Svetlana Movileanu-Leahu.

"Îmi amintesc de primul meu caz. Era un accident în apropiere de comuna Stăuceni. Era ca pe front. O mașină răsturnată, câțiva morți. Era groaznic. Dar nu vreau să dramatizez. Ne obișnuim cu timpul. Trebuie doar tărie de caracter" a adăugat medicul.

Autor Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0