Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât costă „dezbrăcatul” Pomului de Crăciun din centrul Chișinăului

© Sputnik / Miroslav Rotariелка на площади Кишинева
елка на площади Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru scoaterea jucăriilor de pe Pomul de Crăciun din centrul Chișinăului va fi cheltuită o sumă mai mare decât salariul mediu pe țară.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. După cum a fost anunțat anterior, Pomul de sărbătoare din centrul capitalei Republicii Moldova va fi demontat după Anul Nou pe stil vechi, adică pe 15 ianuarie. S-a constatat însă că acest lucru costă destul de mulți bani.

Potrivit documentului semnat de viceprimarul Chișinăului Nistor Grozavu, mijloacele destinate în acest scop au fost deja alocate din bugetul municipal. Astfel, scoaterea jucăriilor și a ghirlandelor de pe faimosul brad costă nici mai mult, nici mai puțin decât 6,7 mii de lei.

установка праздничной елки в центре города - Sputnik Moldova
Societate
Pomul de Crăciun din PMAN: câte zile i-au mai rămas

Procedura este pusă în seama lucrătorilor de la Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi. După cum se știe, la împodobirea bradului au participat două persoane care au fost ridicate până în vârf cu ajutorul tehnicii speciale.

Pomul de Crăciun din PMAN a fost instalat la 25 noiembrie și inaugurat la 1 decembrie. Bradul, cu înălțimea de 17 m și vârsta de 37 de ani, a fost procurat în satul Văsieni, raionul Ialoveni, pentru suma de 15 mii de lei.

Anterior, angajați de la Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi au comunicat pentru Sputnik Moldova că ramurile bradului vor fi tăiate, iar trunchiul va fi utilizat ulterior pentru necesitățile municipiului. De exemplu, la reparația băncilor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0