Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăuienii, invitați la scăldat în toiul iernii

© SputnikКупание в проруби на Крещение
Купание в проруби на Крещение - Sputnik Moldova
Abonare
La inițiativa unui grup de sportivi ortodocși, cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului, preoţii de la mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron (Ciuflea) din Capitală vor oficia slujba de sfinţire a apelor.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. La iniţiativa unui grup de sportivi creştini ortodocși, în ziua Bobotezei lacul din parcul Valea Trandafirilor devine pentru o zi, Iordanul Republicii Moldova, scrie ortodox.md.

Preoţii de la mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron (Ciuflea) din Capitală  vor oficia joi, 19 ianuarie, slujba de sfinţire a apelor cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului (Boboteaza).

ÎPS Vladimir - Sputnik Moldova
Să nu lenevim de astăzi înainte. Este îndemnul Mitropolitului Vladimir

”Spălatul sau scufundarea în apă a devenit o tradiţie pentru mulţi credincioşi, dar şi unul din momentele de referinţă, care marchează sărbătoarea Botezului Domnului, ce au transformat acest lac din Capitală într-un loc de pelerinaj al credincioşilor”, se arată în anunț.

Astfel, cei dornici de a participa la slujba de sfinţire a apelor şi la practica de scufundare în apă în ziua Bobotezului Domnului alături de preoţi şi sportivi experimentaţi, care practică scufundarea în apă de mai mulţi ani, sunt aşteptaţi la ora 15.00, la lacul din parcul Valea Trandafirilor.

Totodată, preoții atenționează că la eveniment este strict interzisă participarea în stare de ebrietate şi consumul băuturilor alcoolice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

 

Fluxul de știri
0