Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Directorul adjunct al SRI a fost suspendat

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUSRI
SRI - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost suspendat din funcție. Această decizie ar avea legătură cu dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiță, fostul adjunct al comisie de control al SRI.

CHIȘINĂU, 12 ian —Sputnik. Directorul adjunct al SRI a fost suspendat. Generalul Florian Coldea, șeful necontestat al SRI, a fost suspendat de directorul SRI, Eduard Hellvig. După 11 ani în care a condus de facto SRI, Coldea trece printr-un moment de cumpănă. Suspendarea sa este în directă legătură cu dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, fostul adjunct al comisie de control al SRI, comunică Sputniknews.ro.

În acest context, fostul șef în Direcția de Informații Externe, Silvian Ionescu, una dintre cele mai importante figuri din fostul Partid Democrat condus de Traian Băsescu, a făcut o radiografie a situației României din punct de vedere al controlului centrelor de putere.

"E momentul dispariției papușarilor generației mele. Cu mari eforturi ei s-au menținut până în zilele astea. Apare însă la poarta puterii o nouă generație de ofițeri crescuți, școliți și educați în spirit occidental, a declarat Ionescu pentru blogul În prima linie. Nu mai e vorba de vendete sau răfuieli de clanuri.", a declarat fostul șef al SIE.

Геймеры - Sputnik Moldova
Revoltător: fonduri europene pentru supravegherea românilor de către SRI

Comentând episodul dezvăluirilor fostului adjunct al Comisiei de control a SRI, Ionescu vorbește de o "primenire", care va afecta inițial serviciile, "papușarii lui Ghiță, Ponta, Pinalti și câți ca ei".

Apoi, în opinia ofițerului de informații, vor urma parlamentarii, începând cu cei din comisiile de supraveghere a serviciilor care, spune Ionescu, ar fi beneficiarii unor "sinecuri pe viață".

Silvian Ionescu l-a avut în subordine pe Băsescu în perioada în care acesta a fpst șeful Navrom la Anvers. Presa și mediile politice au comentat că Ionescu ar fi în posesia unor date importante despre activitatea lui Băsescu la Bruxelles, ca și despre colaborarea acestuia cu diferite servicii. Anul trecut, el a spus că Băsescu era "turnătorul marinarilor care treceau prin Anvers". La afirmația lui Băsescu, despre "Romania, stat mafiot", Silvian Ionescu a reacționat prompt:

"Basescu nu poate decât să-și comenteze singur creația sa. Un golan care ne povestea cum trafica el blugi din Asia pe sub nasul vameșilor, cum se țin doua degete pe paharul de whisky sau alte asemenea snoave de Ferentari, nu putea decât să creeze un stat mafiot", a spus Ionescu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0