Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Mediului a reacționat vehement la defrișările din Valea Trandafirilor

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaBărbat cu toporul pe umăr
Bărbat cu toporul pe umăr - Sputnik Moldova
Abonare
Văzând că „tot mai multe persoane (inclusiv foarte implicate politic)", „acuză fără noimă, toate autoritățile posibile și imposibile de defrișarea unor arbori din municipiul Chișinău", ministrul moldovean al Mediului, Valeriu Munteanu, a decis să comenteze incidentul.

CHIȘINĂU, 12 ian — Sputnik. Munteanu a scris pe pagina sa de Facebook că în municipiul Chișinău sunt sute de mii de arbori care ”trebuie defrișați și plantați alții".

Aleea din Parcul Valea Trandafirilor - Sputnik Moldova
Societate
Chirtoacă a distrus aleea îndrăgostiților din Parcul Valea Trandafirilor

„În municipiul Chișinău sunt sute de mii de arbori, care aproape fără excepție au fost sădiți în procesul de amenajare a orașului, fiind o bună parte specii introduscente, adică „importate" și aclimatizate în acest spațiu, arbori cu o anumită vârstă de exploatabilitate, 30-50 de ani, în funcție de specie: salcâm, hibrizi de plop, platan, arțar american, după care acești arbori trebuie defrișați și plantați alții, altfel, funcția acestor spații verzi se reduce considerabil și mai mult decât atât, se mărește riscul de accidente, în urma ruperii ramurilor uscate ale copacilor bolnavi, iar exemple de acest gen, inclusiv letale avem mai în tot anul", a notat ministrul.

El a mai menționat că pentru cei de la Ministerul Mediului, ca și pentru fiecare locuitor al capitalei, este important ca în locul fiecărui arbore bătrân defrișat să apară altul tânăr în loc, respectiv, în fiecare act de control (pe acest tip de lucrări) al Inspectoratului Ecologic de Stat este o asemenea prescripție și trebuie să urmărim cu toții realizarea acestui principiu.

„Eu aștept sesizări din partea cetățenilor, care ne-ar relata despre faptul că în locul arborilor vechi defrișați de cei de la Spații Verzi, nu au apărut alții, atunci, da, ar fi o mare încălcare", a punctat Valeriu Munteanu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0