Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce tot mai multe cupluri nu pot avea copii

© Sputnik / Konstantin ChalabovSputnik
Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai multe cupluri nu pot avea copii din cauza faptului că tinerii își planifică un copil după vârsta de 25 de ani. Declarația a fost făcută de către profesorul Veaceslav Moşin, care este directorul unui centrul medical, în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova.
Motivele din care tot mai multe cupluri nu pot avea copii

Profesorul Veaceslav Moşin spune că dacă cuplurile și-ar planifica să aibă un copil până la vârsta de 25 de ani, atunci rata infertilității ar fi mult mai mică.

,,Acum două decenii, 80 la sută dintre familii își planificau nașterea unui copil până la vârsta de 25 de ani. Acum însă lucrul acesta îl fac doar 20 la sută dintre cupluri de această vârstă. În momentul de față, majoritatea familiilor preferă să dea naștere unui copil după vârsta de 30-35 de ani, ceea ce reduce posibilitatea unei conceperi naturale'', a declarat profesorul Veaceslav Moşin.

Veaceslav Moșin spune că avortul, alimentația nesănătoasă și mersul la saună în exces duc, la fel, la creșterea ratei infertilității.

Autor: Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0