Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai rămân închise nouă școli și 25 de grădinițe

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Viceministrul Educației a declarat în cadrul unei ședințe operative la Guvern că din cauza ninsorilor abundente mai rămân închise 9 școli și 25 de grădinițe.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pe 11 decembrie, a fost sistată activitatea în nouă instituții de învățământ general. Informația a fost prezentată, miercuri, de viceministrul Educației Vasile Marina, în cadrul unei ședințe operative la Guvern, convocată de premierul Pavel Filip.

”În cinci raioane a fost sistată activitatea în nouă școli din Cahul, Cantemir, Căuşeni, Sângerei și Taraclia”, a declarat Marina.

Tot astăzi, în baza deciziei autorităților publice locale a fost întreruptă activitatea în 25 de grădinițe din Leova, Ocnița, Briceni, Cahul și Taraclia.

Din 11 noiembrie intră în vigoare o nouă avertizare meteo de ninsori puternice. Potrivit prognozei, în data de 11 ianuarie, pe aproape întreg teritoriul țării, cu excepția a șapte raioane din nord, va fi valabil codul galben de ninsori abundente.

Очистка снега - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Peste 20 de instituții de învățământ din Moldova, închise din cauza frigului

În această zi, stratul de zăpadă va atinge 10 centimetri, iar pe alocuri se vor forma troiene. 

În condițiile de cod galben de ninsori puternice apar mai multe riscuri. Crește riscul derapajelor și a accidentelor rutiere, este posibilă perturbarea locală a traficului rutier, izolarea parțială a unor localități, avarierea liniilor de telecomunicații și de transport al energiei electrice. 

În aceste situații se recomandă asigurarea autovehiculului cu lanțuri, lopată, cablu de remorcare, combustibil de rezervă, evitarea activităților obositoare, pentru prevenirea hipotermiei și acutizării bolilor cardiace.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0