Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Ministerul de Externe lucrurile scârțâie, urmează demisii în lanț

© Sputnik / Miroslav RotariВалерий Осталеп
Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru adjunct de Externe Valeriu Ostalep a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că președintele țării, Igor Dodon, ar face un pas important spre binele țării dacă ar rechema mai mulți ambasadori.
La Ministerul de Externe lucrurile scârțâie, urmează demisii în lanț

Președintele Republica Moldova s-a arăt deranjat de declarațiile ambasadorului moldovean la București, care a susținut că decretul de retragere a cetățeniei lui Băsescu ar putea fi declarat neconstituțional. Dodon a spus că va cere revocarea și înlocuirea acestuia cu un alt diplomat care înțelege mai bine interesele țării.

Valeriu Ostalep spune că Ministerul Afacerilor Externe și Intergrării Europene trebuia să reacționeze prompt la declarațiile făcute de actualul ambasador al Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, care a încălcat grav atribuțiile sale.

Comentând acest caz, Valeriu Ostalep a afirmat că "omul care se află în misiune diplomatică nu poate să emită opinii private, el poate să vorbească doar în numele statului sau a Ministerului de Externe".

Valeriu Ostalep spune că acesta nu este singurul caz în care un ambasador moldovean face astfel de declarații.

"Sunt 5-7 ambasadori care fac, în prezent, declarații oficiale împotriva Republicii Moldova. Eu mă aștept că acești ambasadori vor fi rechemați înainte ca ei să mai facă astfel de declarații. Cred că președintele Igor Dodon va fi cel care va face acest lucru deoarece actualul ministru de Externe nu ia atitudine" a menționat Valeriu Ostalep.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0