Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Imagini video: poliția a documentat distrugerea aleii din Valea Trandafirilor

© Facebook / Наталья ПухляковаВырубка деревьев в "Долине Роз", Кишинев
Вырубка деревьев в Долине Роз, Кишинев - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Oamenii legii, sesizați de un martor ocular, au documentat la fața locului tăierea copacilor de pe „Aleea îndrăgostiților" din parcul Valea Trandafirilor din Chișinău.

CHIȘINĂU, 11 ian — Sputnik. Un echipaj al poliție a documentat acțiunilor angajaților de la „Spații Verzi", care au tăiat copacii de pe una dintre cele mai frumoase și mai îndrăgite alei din parcul Valea Trandafirilor.

Poliția a fost sesizată de către cetățeanul Aleksandr Roșko. El a înregistrat cu o cameră de filmat acțiunile polițiștilor.

„Poliția a venit operativ. Au întocmit un proces verbal, au lua act de petiția mea", a scris Roșko pe pagina sa de Facebook.

Miercuri zeci de copaci din parcul "Valea Trandafirilor" din municipiul Chișinău au fost tăiați. Locuitorii Capitalei se arată nemulțumiți de aceste defrișări și cer autorităților să-i pedepsească pe cei care au tăiat copacii. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini de la fața locului.

Solicitat de Sputnik Moldova, președintele Organizației Teritoriale Chișinău a Mișcării Ecologiste din Moldova, Vladimir Garaba, a subliniat că acești copaci trebuiau într-adevăr defrișați. Însă, potrivit lui, autoritățile trebuie să discute mai des cu cetățenii și să informeze populația despre tăierile planificate.

„Asociația de Gospodărire a Spaţiilor Verzi nu are un plan de înverzire a Chișinăului și de monitorizare a copacilor noi sădiți. Mai mult, conducerea întreprinderii ar trebui să informeze din timp populația despre planurile sale, să desfășoare audieri publice la care să se explice de ce trebuie tăiați acești copaci și cu ce fel de copaci vor fi înlocuiți", a spus Garaba.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0