Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine pune bețe-n roate transportatorilor moldoveni ce tranzitează Turcia

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaTIR, maşini de mare tonaj. Открытие паромной переправы Балтийск - Засниц (ФРГ)
TIR, maşini de mare tonaj. Открытие паромной переправы Балтийск - Засниц (ФРГ) - Sputnik Moldova
Abonare
La doar 10 zile după intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb dintre Turcia și Republica Moldova, autoritățile de la Ankara au decis anularea regimului liberalizat la transportul rutier de mărfuri din țara noastră.

CHIŞINĂU, 9 ian — Sputnik. Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) a anunțat că Ministerul Transporturilor, Afacerilor Maritime și Comunicațiilor al Republicii Turcia a decis introducerea din anul 2017 a autorizării transportului de mărfuri în regim bilateral și tranzit, scrie Mold-street.com, care este citat de unimedia.info.

Ovidiu Hurduzeu - Sputnik Moldova
Hurduzeu: acordurile de liber schimb cu UE și Turcia, un dezastru pentru Moldova

Agenția anunță că, încă în 10 noiembrie 2016, turcii au propus, printr-un demers al Ministerului Transporturilor, Afacerilor Maritime și Comunicațiilor al Republicii Turcia, introducerea în anul 2017 a sistemului de autorizații pentru transportul bilateral și tranzit de mărfuri, precum și a transmis unilateral 500 autorizații bilateral/tranzit. Dar autoritățile moldovene au reușit amânarea impuneri acestei restricții, urmând ca subiectul să fie abordat în cadrul ședinței Comisiei Mixte moldo-turce în domeniul transportului rutier internațional, care urmează să se întrunească în februarie 2017, la Chișinău.

Agenţia Naţională Transport Auto nu precizează de ce statul turc a impus restricția, dar presa de la Chișinău scrie că acest lucru ar fi cauzat de faptul că moldovenii ar fi utilizat necorespunzător permisele de transport.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0