Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova: sute de accidente în doar trei zile

© REUTERS / Bob StrongАвтомобили проходят через сильный снег на горе Роуз шоссе во время зимнего шторма недалеко от Инклайн-Виллидж, Невада
Автомобили проходят через сильный снег на горе Роуз шоссе во время зимнего шторма недалеко от Инклайн-Виллидж, Невада - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii de patrulare au muncit din greu în cele trei zile în care viscolul și zăpada au pus stăpânire pe țara noastră.

CHIȘINĂU, 9 ian — Sputnik. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în perioada 6-9 ianuarie au avut loc 278 accidente rutiere soldate cu o persoană decedată și alte 33 traumatizate.

În contextul condițiilor meteo nefavorabile, circa 3500 de polițiști au intervenit în aproape 600 de cazuri de urgență, oferind ajutor cetățenilor aflați în impas.

Ambuteiaj între Peresecina si or. Orhei - Sputnik Moldova
Accidente
Grav accident pe drumul Chișinău-Bălți

Angajații poliției s-au implicat activ și în deszăpezirea curților și asigurarea accesului la acestea, în special la casele a peste 100 de persoane în etate, care au avut nevoie de ajutor.

De asemenea, în jur de 30 de oameni fără adăpost au fost transportați la centrele de triere, fie spitalele raionale, pentru a li se acorda ajutorul specializat.

Poliția informează că, la această oră, pe teritoriul țării mai rămân blocate trei drumuri naționale și anume:

Comrat, direcția Comrat —Basarabeasca; Vulcănești — drumul Vulcănești-Burlăceni; Cantemir — șoselele Ciadîr- Lunga —Comrat — Cantemir, inclusiv 10 localități din sudul țării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0