Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vacanța elevilor a fost prelungită în mai multe raioane din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Din cauza vremii nefavorabile, Ministerul Educației a decis să sisteze activitatea mai multor instituții de învățământ din țară.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Din cauza drumurilor înzăpezite și a temperaturilor joase, 99 de instituții de învățământ din Moldova nu și-au reluat activitatea după vacanța de Crăciun. În aceste școli își fac studiile aproape 20 de mii de elevi.

Potrivit Ministerului Educației, este vorba despre instituțiile de învățământ din raioanele Râșcani, Glodeni și Edineț. Astfel, 41 de școli din Râșcani și 24 din Glodeni nu vor funcționa timp de o zi, iar 34 de instituții de Edineț nu vor activa timp de două zile.

Curățarea zăpezii - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mai multe drumuri din sudul țării rămân a fi închise

În raioanele Ștefan Vodă și Hâncești a fost sistată activitatea pentru o zi doar la treapta primară. În total, 7227 de elevi din 29 de școli primare nu au mers astăzi la ore. În timp ce în raioanele Cahul și Cantemir activitatea a fost sistată parțial timp de două zile în 15 instituții, dintre care 11 la Cantemir și patru la Cahul.

În restul raioanelor au fost atestate mici probleme tehnice care au dus la reducerea regimului de activitate în unele școli. Totodată, în 17 raioane, inclusiv municipiile Chișinău și Bălți, instituțiile de învățământ funcționează în regim normal.

Din 26 decembrie și până la 9 ianuarie, elevii din Moldova s-au aflat în vacanța de iarnă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0