Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salvatorii în alertă: 5 persoane au murit, iar alte 4 au fost spitalizate

© Sputnik / Валерий Мельников / Trecere la banca de fotografiiIncendiu
Incendiu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cinci persoane au decedat în ultimele 24 de ore în incendii, iar alte patru persoane au fost spitalizate fiind diagnosticate cu intoxicație cu monoxid de carbon.

CHIȘINĂU, 9 ian — Sputnik. Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale, în ultimele 24 de ore în țară au decedat cinci persoane. Două femei, cu vârste de 93 de ani, au murit în incendii în satele Verejeni din raionul Orhei și Ilenuța din raionul Fălești.

Alte trei persoane și-au pierdut viața intoxicându-se cu monoxid de carbon emanat de la soba de încălzit. Este vorba de un bărbat de 71 de ani din satul Burlănești, raionul Edineț, dar și de două femei de 71 și 90 de ani din satul Cetireni, raionul Ungheni.

Tot în această perioadă, alte patru persoane, dintre care doi minori au fost spitalizați cu diagnosticul de intoxicație cu monoxid de carbon. Cei doi copii, cu vârsta de 5 și 7 ani din satul Coteala, raionul Briceni, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de soba din locuința acestora, iar un cuplu cu vârste de 48 și 50 de ani din orașul Cahul — au ajuns la spital, intoxicație cu monoxid, cel mai probabil emanat de cazanul instalat în casă.

Salvatorii atenționează populația să respecte normele antiincendiare la exploatarea sobelor și altor instalații de încălzit, iar persoanele în etate și minorii să nu fie lăsați fără supraveghere, pentru că sunt cei mai vulnerabili în fața situațiilor excepționale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0