Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații vor să le ia avocaților bucata de pâine de la gură

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Avocații, în război cu deputații. Și asta pentru că aleșii poporului vor să se pricopsească cu licența de avocat fără a susține examenele de admitere în meserie.

CHIŞINĂU, 9 ian — Sputnik. Joi urmează să se întrunească în ședință extraordinară Consiliul Uniunii Avocaților din Moldova, care protestează împotriva inițiativei lansată de câțiva deputați ca aleșii poporului să se să obțină licența de avocat fără susținerea examenelor de admitere în profesie.

Ședința extraordinară a Consiliul Uniunii Avocaților a fost convocată de chiar președintele organizației profesionale a avocaților, Nina Lozan.

Inițiativa de modificare a Legii cu privire la Avocatură prevede că persoanele care dețin sau au deținut funcția de deputat și care au cel puțin 10 ani vechime de activitate în domeniul dreptului să fie scutite de susținerea examenului de calificare.

Nota informativă atașată la proiectul le lege, autorii afirmă că persoanele licențiate în drept care au creat norme de drept și au calitatea de legiuitor au o experiență bogată în domeniul jurisprudenței și au pregătirea profesională necesară de a exercita profesia de avocat, în special, în domeniile de specializare îngustă conform profilului de activitate profesională anterioară. Aleșii poporului susțin că numărul deputaților care întrunesc aceste condiții este unul relativ mic, respectiv, sugerează ei, în Republica Moldova nu va avea loc o inflație de avocați.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0