Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Crăciun trist pentru mai multe familii din țară

© Sputnik / Мирослав РотарьЛилиана Пушкашу
Лилиана Пушкашу - Sputnik Moldova
Abonare
Atmosfera feerică a nașterii Domnului a fost umbrită de tragismul evenimentelor din aceste zile, cinci persoane au murit.
Crăciun trist pentru mai multe familii din țară

Ofițerul de presă al Serviciului Situațiilor Excepționale, Liliana Pușcașu, a declarat pentru Sputnik Moldova că grupele de intervenție au muncit nonstop pentru a-i ajuta pe oamenii aflați în dificultate. Din păcate, spune Pușcașu, au fost și cazuri tragice.

"Două femei au murit în urma incendiilor, izbucnite în locuințele lor, din satele Verejeni, raionul Ocnița și Ilenuța, raionul Fălești. Alte trei persoane și-au pierdut viața, fiind intoxicate cu monoxid de carbon emanat de la soba de încălzit. Este vorba de un bărbat de 71 de ani din satul Burlănești, raionul Edineț, dar și de două femei de 71 și 90 de ani din satul Cetireni, raionul Ungheni. Patru persoane, dintre care doi minori au fost internați la spital, cu diagnosticul de intoxicație cu monoxid de carbon. Cei doi copii, băieți de 5 și 7 ani din satul Coteala, raionul Briceni, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de soba din locuința acestora" a declarat Liliana Pușcașu.

Pușcașu a menționat că "salvatorii și pompierii au scos din nămeți peste 250 de mașini blocate în zăpadă. Misiuni dificile au fost la transportarea bolnavilor deoarece drumurile de acces spre unele localități din sudul țării erau înzăpezite", a mai precizat ofițerul de presă al Serviciului Situațiilor Excepționale.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0