Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul Filip a rezistat, anul trecut, la zece tentative de demitere

© Sputnik / Мирослав Ротарькабинет министров
кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Pe parcursul anului trecut, deputații au înaintat zece moțiuni de cenzură și simple împotriva Guvernului condus de premierul Pavel Filip, învestit în 20 ianuarie 2016.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. În anul 2016, deputații moldoveni au examinat 10 moțiuni împotriva Guvernului, toate fiind respinse de Parlament, potrivit bilanțului statistic al procesului legislativ pe anul 2016. 

Pe parcursul anului trecut, la solicitarea deputaților au fost organizate trei audieri parlamentare. Principalele subiecte discutate au vizat rezultatele verificării listelor de subscripție pentru desfășurarea referendumului constituțional, măsurile întreprinse pentru diminuarea pericolului de inundații și susținerii cetățenilor care au avut de suferit de pe urma acestora, alimentarea copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ din țară.

Заседание Парламента  25.02.2016 Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Șoc în Parlamentul Moldovei: trei fracțiuni au ieșit de urgență din sală

În 2016, potrivit legislației în vigoare, Parlamentului i-au fost prezentate 20 de rapoarte de activitate de către instituțiile de specialitate ale administrației publice și cele aflate sub control parlamentar. Este vorba despre Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Comisia Electorală Centrală, Curtea de Conturi, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, Banca Națională, Comisia Națională de Integritate, Consiliul Concurenței, Consiliul Superior al Magistraturii.

Din totalul celor 20 de rapoarte, opt au fost examinate de plenul Parlamentului.

Bilanțul statistic al procesului legislativ mai arată că, pe parcursul anului trecut, în Parlament au activat șase comisii speciale și de anchetă și trei grupuri de lucru.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0