Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alte puncte de trecere a frontierei Moldovei au fost închise astăzi

© Sputnik / Miroslav RotariПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Vamal al Republicii Moldova a comunicat duminică despre restricţionarea traficului la alte două posturi vamale, în legătură cu înrăutăţirea condiţiilor meteorologice.

CHIŞINĂU, 8 ian — Sputnik. Potrivit autorităţii de profil, nu este autorizată trecerea frontierei de stat prin posturile vamale "Larga 1" și "Grimăncăuți" din cauza drumurilor impracticabile pe partea ucraineană.

Totodată, în legătură cu menținerea condițiilor climaterice nefavorabile, şi Poliţia de Frontieră le recomandă în continuare participanților la traficul transfrontalier să evite traversarea frontierei prin punctele de trecere "Tudora" (pentru transportul de mare tonaj), "Palanca", "Săiți", "Vulcănești", "Ceadîr-Lunga 1", "Ceadîr-Lunga 2", "Mirnoe", "Cișmichioi", "Giurgiulești-Reni" "Giurgiulești-fero" şi "Lipcani". Traversarea frontierei prin posturile menționate nu este recomandată din cauza drumurilor înzăpezite de pe teritoriul statelor vecine.

Зима - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Află cât vor mai ţine ninsorile şi gerul

De asemenea, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, posturile vamale de tip debarcader, Soroca și Cosăuți, și-au sistat temporar activitatea.

Celelalte posturi vamale de frontieră activează în regim normal, nefiind atestate valori mari de trafic.

Poliția de Frontieră avertizează participanții la traficul transfrontalier în legătură cu situaţia extrem de complicată, îndemnându-i să dea dovadă de atitudine conștiincioasă și să se conformeze schimbărilor intervenite. Totodată, călătorii sunt îndemnați să nu plece la drum lung, mai ales dacă mijlocul de transport nu este echipat corespunzător și să țină cont și de îndrumările altor instituții de resort.

Cum va fi vremea în zilele de Crăciun>>>

Amintim că pe teritoriul ţării este în vigoare Codul galben de schimbare bruscă a vremii. Acesta a fost instituit pentru perioada 6 — 9 ianuarie. În sudul ţării este valabil Codul portocaliu de ninsori abundente. Potrivit meteorologilor, temperatura medie zilnică a aerului se va situa sub valorile normei cu 6-11°

Temperaturile extrem de scăzute se vor menţine şi pe parcursul săptămânii viitoare, mai ales pe timpul nopţii. Ninsorile vor pierde din intensitate începând cu ziua de mâine.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0