Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe puncte de trecere a frontierei şi-au sistat activitatea

© Photo : oradesibiu.roViscol puternic și temperaturi scăzute în România
Viscol puternic și temperaturi scăzute în România - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Vamal atenţionează participanţii la traficul transfrontalier să evite mai multe posturi vamale din ţară în contextul condiţiilor meteorologice dificile.

CHIŞINĂU, 7 ian — Sputnik. Un şir de posturi vamale şi-au întrerupt activitatea din cauza ninsorii abundente şi a viscolului care au făcut mai multe drumuri impracticabile.

Serviciul Vamal le recomandă participanților la traficul transfrontalier să se abțină de la traversarea frontierei prin posturile vamale "Palanca", "Tudora", "Săiți", "Ceadîr-Lunga 1", "Ceadîr-Lunga 2", "Basarabeasca", "Mirnîi", "Vulcănești și "Cișmichioi".

POMPIERII IGSU - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Portul Giurgiulești și șoseaua Taraclia-Cahul, închise din cauza ninsorilor

Potrivit departamentului de profil, traversarea frontierei prin posturile menționate nu este recomandată din cauza şoselelor înzăpezite de pe teritoriul statelor vecine.

Totodată, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, posturile vamale de tip debarcader, Soroca și Cosăuți, și-au sistat temporar activitatea.

Celelalte posturi vamale de frontieră activează în regim normal, nefiind atestate valori mari de trafic, anunţă Serviciul.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Portocaliu de ninsori abundente, avertisment valabil până la data de 9 ianuarie curent, preponderent pentru regiunile de centru și sud ale țării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0