Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Maria Iliuț: Părinții doreau să mă fac medic, eu-artistă

Abonare
Maria Iliuț spune într-un interviu realizat în studioul Sputnik Moldova că niciun sacrificiu nu i se pare prea mare atunci când îl face pentru a-i învăța pe tineri ce este folclorul, care ne sunt obiceiurile și de ce trebuie să le păstrăm.

De peste 25 de ani conduce ansamblul etno-folcloric "Crenguță de iederă" de la Facultatea de Arte Frumoase a Universității de Stat din Moldova. Și-a dedicat viața altora, chiar dacă ar fi putut să aibă grijă de cariera ei solo, fiind foarte îndrăgită de publicul iubitor de folclor.

"Eu nu sunt obișnuită să primesc pocloane multe. Pe parcursul întregii vieți, am depus mult suflet în ceea ce fac. Mi-a plăcut să-mi văd elevii frumoși pe scenă. Nu cumva costumul să nu stea bine. Sunt niște rigori pe care insist să le respecte elevii mei, deși nu mă dau mare profesoară", a spus cu zâmbetul pe buze interpreta.

Cu toate că are o voce inconfundabilă, Maria Iliuț spune că a visat întotdeauna să devină dansatoare. O perioadă, a mers la cursurile de dans, apoi a renunțat în favoarea muncii. Acum privește cu nostalgie spre adolescență, iar dacă ar întoarce roata vieții, ar alege, mai degrabă, să danseze decât să cânte.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0