Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cea mai geroasă noapte de Crăciun din ultimii 120 de ani

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaМороз
Мороз - Sputnik Moldova
Abonare
Noaptea de 6 spre 7 ianuarie 2017 a fost cea mai geroasă din ultimii 120 de ani, fără a doborî însă recordul absolut.

CHIŞINĂU, 7 ian — Sputnik. În regiunea Moscova, noaptea trecută a fost extrem de geroasă, doborând astfel recordul ultimilor 120 de ani, comunică RIA Novosti cu referire la centrul de meteorologie „Fobs".

Аномальные морозы в Югре - Sputnik Moldova
Gerul năprasnic a făcut deja victime

„Anume această noapte de Crăciun a fost cea mai geroasă din ultimii 120 de ani, deşi cea mai joasă temperatură (recordul absolut — red.) a fost înregistrată acum aproximativ 130 de ani, în 1881, când au fost —35 de grade", a precizat sursa.

În unele sectoare ale oraşului Moscova, termometrele au indicat valori de până la —30 de grade, iar în regiune temperaturile au coborât până la —33,4 grade Celsius.

Totodată, o încălzire uşoară a vremii se aşteaptă la Moscova chir duminică.

„Deja de mâine aşteptăm să se încălzească cu 2-3 grade, deşi vremea va rămâne extrem de geroasă. Tendinţa de încălzire se va păstra pe parcursul întregii săptămâni viitoare. Spre mijlocul săptămânii, temperaturile diurne vor oscila între —10 şi —13 grade, iar noaptea vor fi —13 grade", au comunicat specialiştii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0