Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șoferii sunt îndemnați să ocolească mai multe străzi din Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaCurățarea zăpezii
Curățarea zăpezii - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod portocaliu de ninsori puternice în partea centrală și de sud a Republicii Moldova, fiind menținut totodată în vigoare codul galben de schimbare bruscă a vremii în nordul și centrul țării.

CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Moldova se află sub cod portocaliu și galben de ninsori puternice, viscol și răcirea bruscă a vremii. Pe drumurile naționale și cele locale se circulă în prezent în condiții de iarnă. La lucrările de deszăpezire au fost antrenate mai multe autospeciale ce aparțin Administrației de Stat a Drumurilor și administrațiilor locale.

Drumarii din Chișinău și-au început activitatea la ora 5.45 cu 21 de autospeciale, care împrăștie material antiderapant. Muncitorii de la ”Exdrupo” lucrează pe străzile principale, pe cele pe care circulă transportul public și pe căile de acces către suburbii.

Iarnă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noaptea autoritățile au încercat să facă față ninsorilor cu doar 12 autospeciale

Serviciile abilitate de profil fac apel către conducătorii auto să ocolească străzile în pantă din Chișinău, în special str. Ganea, str. Timiș, str. Poștei, str. Vadul lui Vodă, str. Paris, str. Căușeni și stradela Uzinelor.

Potrivit ultimei informații oferită de Inspectoratul Național de Patrulare, pe toate șoselele din țară circulația transportului se desfășoară fără dificultăți, chiar dacă acestea sunt acoperite de zăpadă. Mașinile de patrulare stau de gardă pe mai multe drumuri.

Inspectoratul Național de Patrulare le recomandă conducătorilor auto să fie atenți la volan și să adapteze viteza la condiţiile meteo complicate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

 

Fluxul de știri
0