Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Divorțurile răsunătoare ale anului 2016

© Sputnikdivorţ развод
divorţ развод - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă dragoste nu e, nimic nu e. Sputnik a făcut o trecere în revistă a divorțurilor care au șocat societatea în anul trecut.

CHIȘINĂU, 6 ian — Sputnik. Potrivit unei statistici neoficiale, Moldova ocupă locul șase  printre țările lumii la capitolul divorțuri. Datele Biroului Național de Statistică arată că, începând cu 1 ianuarie 2016, în țară au fost înregistrate 16 872 de divorțuri.

Sputnik amintește ce cupluri celebre au pus punct căsniciei în anul 2016.

1.  Vladimir Filat și Angela Gonța

Divorțul dintre ex-premierul RM Vladimir Filat, condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupție, și cea de-a doua soție a sa, jurnalista Angela Gonța, nu a fost pentru nimeni o surpriză.

Angela Gonţa - Sputnik Moldova
Politică
Confirmat: Vlad Filat divorțează și de Angela Gonța

Practic, în cele 9 luni cât a durat ancheta în dosarul Filat, Gonța nu și-a vizitat nici o dată  soțul care era închis în penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Nici la ziua de naștere a acestuia nu a venit să-l felicite. Se știe doar că cei doi vorbeau periodic la telefon.

La o zi după pronunțarea sentinței, fostul premier a declarat că se desparte de Gonța. Aceasta, se pare, nu s-a prea întristat nici din cauza sentinței, nici din cauza divorțului, deoarece a continuat să-și facă apariția la toate întrunirile mondene. Conform deciziei instanței, Filat își va ispăși pedeapsa în penitenciarul de tip închis din Lipcani, la o distanță de circa 250 km de Chișinău.

Vladimir Filat și Angela Gonța s-au căsătorit la începutul anului 2014 și au împreună o fiică. Din prima căsătorie, cu Sanda Filat, ex-premierul mai are doi copii.

2. Dorin Chirtoacă și Anișoara Loghin

Nunta celor doi a avut loc la 20 mai 2016. Toată lumea s-a bucurat cu adevărat pentru primarul holtei care trecuse demult de 30 de ani și care jurase credință singurei „alese" — primăriei capitalei în fruntea căreia se află deja la al treilea mandat consecutiv. Însă căsnicia fericită nu a durat mult. Deja la 8 octombrie 2016, primarul anunța pe rețeaua de socializare Facebook că se desparte de Anișoara.

Dorin Chirtoacă cu o blondă într-un hotel din Viena - Sputnik Moldova
Societate
Chirtoacă, surprins cu o blondă într-un hotel din Viena

După se a făcut anunțul, edilul aproape că a încetat să mai apară în societate. Însă, la doar câteva zile după declarația despre divorțul de Loghin, primarul a fost surprins în compania fostei sale iubite, Ala Boțan, într-un magazin din București, la compartimentul cu accesorii pentru dormitoare.

De remarcat că divorțul a lăsat urme în viața lui Chirtoacă. Acesta apare mai rar pe la serviciu și în public, lipsește de la ședințele consiliului municipal, soluționează cu întârziere problemele importante, amână adoptarea deciziilor.

În ajunul Crăciunului pe stil vechi, Dorin Chirtoacă a fost observat împreună cu misterioasa blondă luând micul dejun în hotelul Hilton Viena, chiar în centrul capitalei Austriei.

3. Elena Băsescu și Bogdan Ionescu

Fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, și soțul său, Bogdan Ionescu, au divorțat după un mariaj de patru ani. Cuplul are doi copii: Sofia de trei ani și Traian de doi ani.

Pisică - Sputnik Moldova
Societate
Povestea motanului Barsik din Comrat care a zădărnicit un divorț la Chișinău

De menționat că primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă s-a aflat în relații apropiate cu familia președintelui României. Edilul moldovean a participat la mai multe evenimente importante din viața cuplului, printre care nunta Elenei cu Bogdan și botezul unuia dintre copii.

4. Andreea Marin și Tuncay Ozturk

Девушка отражает нападение - Sputnik Moldova
Un bărbat a divorțat după ce şi-a văzut pentru prima dată soţia fără machiaj

Cunoscuta jurnalistă româncă Andreea Marin și-a anunțat divorțul de soțul său Tuncay Ozturk după un mariaj (al treilea) care a durat doi ani. Din cea de-a doua căsătorie, cu Ștefan Bănică junior, Andreea are o fetiță. Vedeta afirmă că orice divorț este dureros, însă acest obstacol poate fi depășit. Născută în orașul Roman (România), Andreea Marin a prezentat ani la rând show-ul televizat „Surprize, surprize".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0