Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum un moldovean a devenit eroul presei italiene

© Sputnik / Caitlin OchsBaltimoren levottomuudet
Baltimoren levottomuudet - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Toată presa din peninsulă scrie despre isprava lui Radu Benderschi, care locuiește mai bine de 10 ani în Italia, dar este originar din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Radu Benderschi a scos o bătrână dintr-o casă în flăcări, scrie presa italiană cu precizarea că acesta locuiește mai bine de 10 ani în Italia și este originar din Republica Moldova.

Пожар на Чеканах - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Încep lucrările de demontare a clădirii de pe Uzinelor, distrusă de incendiu

Incendiu s-a produs în data de 3 ianuarie, în localitatea Codrea, provincia Ferrara. Focul a izbucnit în casa Iolandei Vironezi, în vârstă de 85 de ani, care locuia acolo de una singură. Văzând flăcările, vecinii au chemat imediat pompierii. Dar nici ei nu au stat cu mâinile în sân, ci au venit în ajutor. Radu care are 33 de ani și un alt bărbat din localitate Massimiliano Martini au pătruns în casă și au scos femeia afară, oprind și gazul din rețea.

Potrivit concetățeanului nostru, locuința nu era conectată la curent electric și nici la sistemul de încălzire, iar bătrâna avea pe ea mai multe rânduri de haine.

Sosiți la fața locului, pompierii au stins focul, iar stăpâna casei a fost transportată la spital. Sănătatea ei este în afara oricărui pericol.

Deocamdată nu sunt cunoscute cauzele izbucnirii incendiului. Însă, potrivit unor informații, femeia, în lipsă căldurii și electricității, a aprins aragazul pentru a încălzi încăperea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0