Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ani grei de pușcărie pentru cei care îi vor agresa pe doctori

© Facebook / smokefreeukraineГеннадий Цуркану
Геннадий Цуркану - Sputnik Moldova
Abonare
Un proiect de lege elaborat de Ministerul Sănătății prevede amenzi de până la 70 de mii de lei pentru agresarea verbală a medicilor și până la 12 ani de pușcărie pentru agresarea fizică.
Ani grei de pușcărie pentru cei care îi vor agresa pe doctori

Expertul de la Centrul de Politici și Analize în Sănătate Ghenadie Țurcanu a declarat în cadrul unui interviu acordat studioului Sputnik Moldova că respectivele prevederi legale nu vor soluționa problema violenței asupra medicilor, deoarece aceasta este cauzată de mai mulți factori.

"Unele probleme care țin de manifestarea agresivității sunt generate de consumul excesiv de alcool. Cel mai des agresați sunt medicii de la Serviciul de Urgență. Ei sunt supuși unui risc mai mare. Comportamentul pacientului este altul atunci când vine în instituția medicală", spune Ghenadie Țurcanu.

Sunt cazuri în care situația tensionată poate fi creată și de nemulțumirea pacienților față calitatea serviciilor medicale prestate, față de lipsa de profesionalism a unor medici.

"Ministerul Sănătății a propus ca codul de etică și deontologie al medicilor să fie aprobat prin hotărâre de guvern, atunci și medicii vor avea o altă atitudine față de pacienți.

Trebuie să menționăm că deseori cauza nemulțumirilor, a tensiunilor dintre pacienți și medici este lipsa organizării, faptul că pacienții sunt nevoiți să facă multe drumuri pentru a aduce un certificat sau altul" a declarat Țurcanu.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

 

Fluxul de știri
0