Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a anunțat care sunt rezultatele întâlnirii cu Krasnoseliski

Abonare
Miercuri, în cadrul unui briefing de presă, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut bilanțul întâlnirii cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoseliski.

"Astăzi, în premieră din 2008, președintele Republicii Moldova a mers în vizită în regiunea transnistreană. Ultima vizită a președintelui Republicii Moldova în stânga Nistrului, în Transnistria, a fost în anul 2008. Scopul acestei9 vizite a fost stabilirea contactelor cu noua conducere din Transnistria și stabilirea unui mecanism de conlucrare pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului", a declarat Dodon.

În opinia lui, doi lideri care au fost susținuți de majoritatea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului trebuie să întreprindă acțiuni în vederea soluționării problemelor oamenilor simpli.

"Domnul Krasnoseliski a specificat subiectele care îi interesează pe ei, ele sunt cunoscute, este vorba de mai multe subiecte, cum ar fi diplomele, numerele de înmatricularea automobilelor, problemele care sunt acum cu telefonia și altele. Noi am abordat subiectele care îi interesează pe cetățenii Republicii Moldova din dreapta Nistrului, în special, cum ar fi rezolvarea problemelor cu terenurile agricole de după traseu, îi interesează pe toți locuitorii raionului Dubăsari, problema școlilor din partea stângă a Nistrului, problema accesului în stânga Nistrului a unor funcționari, cum sunt, spre exemplu, deputații, care sunt persona non grata în regiunea transnistreană", a mai spus Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0