Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce trebuie arestați sute de vameși români

© Sputnik / Miroslav Rotariтаможня Скулень
таможня Скулень - Sputnik Moldova
Abonare
Vama moldovenească lucrează impecabil, iar cea românească îi pune la grea încercare pe cei care au neșansa de a trece prin ea.

Am văzut azi pe facebook o postare a Victoriei Ceban. Îmi vine s-o port în brațe pentru ceea ce a scris. Ea spune că, în Republica Moldova, controlul vamal poate fi trecut în 15-20 de minute, iar în România — în aproximativ cinci ore.

E o „mică" diferență, dom'le, nu?

Victoria se întreabă dacă nu cumva  instituția a început să funcționeze atât de bine după ce sute de vameși moldoveni au fost arestați. Din câte știu, viteza cu care se mișcau vameșii moldoveni era cu mult mai mică decât a celor români până la recentele arestări.

Părerea mea este că șefii de la București trebuie să facă ceva cu vameșii lor, cel puțin, cu cei de la frontiera cu Republica Moldova, pentru că vama românească îi strică rău de tot imaginea României. Poate că ar fi cazul să urmeze exemplul Chișinăului, care a început să se debaraseze de vameșii corupți și obraznici, operând arestări și concedieri în masă. 

Autor Nicu Goncear.

Opinia autorului nu coincide neapărat cu opinia redacției Sputnik.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0