Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Traian Băsescu a rămas fără cetățenia Republicii Moldova

© AFP 2022 / ABBAS MOMANITraian Băsescu Траян Бэсеску
Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova pentru fostul președinte al României Traian Băsescu.

CHIȘINĂU, 3 ian — Sputnik. Președintele Igor Dodon a semnat decretul cu privire la retragerea cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu, anunțul a fost făcut de șeful statului pe contul său de Facebook.

Potrivit lui, astăzi a avut loc ședința Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă Președintele Republicii Moldova.

„Traian Băsescu a îndemnat în repetate rânduri la lichidarea statalității Republicii Moldova prin anexarea la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcției de președinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldovenească şi existența poporului moldovenesc", afirmă Igor Dodon.

În opinia șefului statului, toate aceste lucruri vin în gravă contradicție cu prevederile Constituției, iar în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei Republicii Moldova lui Băsescu au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existenței urmăririi penale.

"Prin retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu, voi repara încălcarea legii, comisă de fostul preşedinte", a conchis Igor Dodon.

 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0