Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ivan Bodiul, dat drept exemplu lui Pavel Filip, Andrian Candu și Igor Dodon

CC BY-SA 2.0 / Ion Chibzii / Nicolae Ceausescu si Ivan BodiulIvan Bodiul și Nicolae Ceaușescu, aflat în vizită la Chișinău, în august 1975
Ivan Bodiul și Nicolae Ceaușescu, aflat în vizită la Chișinău, în august 1975 - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii comuniști moldoveni consider că actualii conducători ai Republicii Moldova trebuie să ia exemplu de la fostul prim-secretar al Partidului Comunist al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești Ivan Bodiu.

Compararea prețurilor din RSSM și RM - Sputnik Moldova
Comparaţie: preţurile în RSSM şi în Moldova de astăzi
CHIȘINĂU, 3 ian — Sputnik. Uniunea Tineretului Comunist din Moldova, aripa tânără a Partidului Comuniștilor a lui Vladimir Voronin, a emis o declarație prin care îl omagiază pe Ivan Bodiul, cel care în perioada 1961-1980 a deținut funcția de prim-secretar al Partidului Comunist al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești.

Declarația tinerilor comuniști este prilejuită de faptul că astăzi este ziua de naștere a lui Ivan Bodiul, acesta s-a născut în data de 3 ianuarie 1918 și a decedat în 27 ianuarie 2013, la Moscova.

În declarația lor, tinerii comuniști îl elogiază pe fostul prim-secretar.

"Astăzi, 3 ianuarie, este o zi importantă pentru istoria țării noastre. Astăzi noi sărbătorim ziua de naștere a unui important om de stat moldovean și sovietic — Ivan Ivanovici Bodiul. Contribuția lui la dezvoltarea Moldovei este cu adevărat considerabilă. În perioada în care el a deținut posturi de stat înalte, Republica sovietică socialistă Moldovenească a făcut un salt în toate domeniile, devenind o republică puternic industrializată în componența Uniunii Sovietice", susțin tinerii comuniști. 

Tinerii comuniști susțin că Ivan Bodiu, care, în opinia lor, a devenit un simbol al dezvoltării, stabilității și înfloririi Moldovei, trebuie să devină un exemplu pentru actuala clasa politică moldovenească.

Legendă foto: Ivan Bodiul și Nicolae Ceaușescu, aflat în vizită la Chișinău, în august 1975

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0