Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pașapoartele românești vor fi mai ieftine în 2017

© diez.mdPașaport românesc
Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
De la 1 ianuarie 2017 scad tarifele pentru eliberarea pașapoartelor simple și electronice, datorită micșorării cotei TVA, prevăzută în Codul Fiscal, de la 20 la 19%.

CHIȘINĂU, 30 dec — Sputnik. Începând cu 1 ianuarie, contravaloarea unui pașaport simplu temporar va fi de 218 lei, relatează Sputniknews.ro, cu referire la Agerpres.

Potrivit sursei, un pașaport simplu electronic, cu valabilitate de 5 ani, eliberat persoanelor cu vârste de peste 12 ani va costa 280 de lei. De asemenea, un pașaport simplu electronic, cu valabilitate de 3 ani, eliberat minorilor sub 12 ani, va costa 256 de lei.

''Micșorarea tarifelor se datorează diminuării cotei de TVA de la 20% la 19%, prevăzută la art.291, alin.1, lit.b din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, ceea ce conduce la scăderea contravalorii blanchetei de pașaport ce intră în componența taxei de pașaport, aspect comunicat de C.N. "Imprimeria Națională" S.A'', arată Biroul de Presă al Prefecturii Suceava.

De pe 16 ianuarie va deveni funcțională a IV-a stație de preluat imagini și documente, astfel încât la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Suceava va fi posibilă preluarea unui plus de 80 de cereri.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>


Fluxul de știri
0