Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nisporenenii, de două ori mai bogați decât chișinăuienii

© Sputnik / Мирослав РотарьНиспоренский район
Ниспоренский район - Sputnik Moldova
Abonare
Experții au făcut în cadrul unei cercetări clasamentul orașelor din Republica Moldova cu cele mai mari venituri.

 CHIȘINĂU, 30 dec — Sputnik. Nisporenii sunt cel mai bogat oraș din Moldova. Astfel, în 2015, în acest oraș, venitul pe cap de locuitor a constituit 9.207 lei (459 de dolari), iar cheltuielile — 8.341 de lei (416 dolari).

Вода, APĂ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Apa din fântânile raionului Nisporeni este poluată cu nitrați

Potrivit datelor portalului localbudget.viitorul.org, veniturile totale ale orașului Nisporeni au atins anul trecut 106 205 600 de lei, iar cheltuielile — 92 211 100 lei. Cea mai mare parte a veniturilor a fost cheltuită pentru întreținerea fondului locativ și gospodăria comunală.

Din topul celor mai bogate orașe ale Moldovei face parte și Chișinăul cu venituri de 4.248 de lei (211 dolari) pe cap de locuitor. În același timp, capitala Moldovei este o unitate administrativ-teritorială cu cel mai mare număr de locuitori și venituri la buget de peste 2,7 miliarde de lei.

Venitul mediu al locuitorilor municipiului Bălți a constituit 3.128 de lei, Durlești, o suburbie a Chișinăului — 2.822 de lei (140 de dolari). La Briceni și Ungheni, acest indicator sare puțin peste două mii de lei (aproximativ 100 de dolari). Există și localități în care veniturile pe cap de locuitor sunt puțin peste o mie de lei (aproximativ 50 de dolari).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0