Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Fost avocat parlamentar: Adopția internațională este un business

© Sputnik / Miroslav RotariTamara Plămădeală
Tamara Plămădeală - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul avocat parlamentar pentru protecția drepturilor copilului Tamara Plămădeală a declarat în cadrul unei emisiuni realizate în studioul Sputnik că în Republica Moldova adopțiile internaționale sunt un business.
Fost avocat parlamentar al copilului: Adopția internațională este un business

Tamara Plămădeală susține că familiile de peste hotare care își doresc să adopte un copil moldovean vin în Republica Moldova cu actele ce le permit adopția. Autoritățile moldovene nu au posibilitatea de a monitoriza aceste familii înainte de adopție, pot face acest lucru doar după ce le dau copilul.

"Adopția în Republica Moldova este un proces excesiv de birocratizat, este complicat să adopți un copil. Dacă ar fi să vorbim despre adopțiile internaționale, aici problemele se țin lanț. Adopția internațională de copii este un business, este un proces lipsit de transparență, opac, sunt doar câteva persoane care au acces la aceste informații", a declarat Tamara Plămădeală.

Fostul avocat al copilului a precizat că, "în prezent statul alege familia care poate adopta un copil sau altul, de multe ori părinții adoptă un copil fără să fi interacționat cu el".

Autor: Cristina Danuța, Radu Hatmanu

 

 

Fluxul de știri
0