Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șalaru vrea să-i ia locul lui Ghimpu

© Sputnik / Мирослав РотарьГимпу Шалару Ghimpu Salaru
Гимпу Шалару Ghimpu Salaru - Sputnik Moldova
Abonare
Șalaru va încerca să-l detroneze pe Ghimpu după Anul Nou, dacă nu reușește – își face alt partid.

CHIȘINĂU, 29 dec — Sputnik. Anatol Șalaru, care a fost demis recent din funcția de ministru al Apărării prin decret de președintele Igor Dodon, a anunțat că după Revelion va încerca să convoace congresul Partidului Liberal, la care să-l demită pe Mihai Ghimpu din funcția de președinte și să-i ia locul.

„În data de 14 decembrie, am fost chemat la Bruxelles, de ALDE, unde mi s-a spus că Mihai Ghimpu duce partidul la moarte. Au dreptate, însă eu nu sunt sigur dacă pot convoca Congresul. Dacă voi reuși timp de două săptămâni să convoc, atunci eu voi candida la funcția de președinte al Partidului Liberal. Dacă nu voi reuși, voi crea o nouă platformă politică în Republica Moldova. Voi face un anunț public și vom lansa un nou program politic, care peste câteva luni se va transforma într-o mișcare politică de dreapta. Sunt foarte mulți oameni capabili care vor să se implice, dar nu se regăsesc în niciun partid de acum", a declarat Anatol Șalaru în cadrul unei emisiuni realizată de realitatea.md. 

Ghenadie Vaculoschi în studioul Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Video
Șalaru le datorează câte o bere lui Dodon și Ghimpu

Amintim că în data de 12 decembrie, Partidul Liberal a anunțat că-i retrage sprijinul politic lui Anatol Șalaru, iar liderul liberal Mihai Ghimpu a semnat un demers pe care l-a înaintat premierului Republicii Moldova, Pavel Filip, solicitând demiterea lui Șalaru din funcția de ministru al Apărării. Filip a transmis demersul președintelui de atunci Nicolae Timofti, care însă a refuzat să-l demită pe Anatol Șalaru. Lucrul acesta l-a făcut însă proaspătul președinte Igor Dodon, care a semnat decretul privind demisia din funcție a ministrului Apărării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0