Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Traficanți de droguri, reținuți în raionul Râșcani

© Sputnik / Олег Ласточкин / Accesați arhiva multimediaCânepă, canabil, marijuana
Cânepă, canabil, marijuana - Sputnik Moldova
Abonare
Cinci bărbați din Bălți și raionul Râșcani au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați de comercializarea drogurilor în nordul țării.

CHIȘINĂU, 29 dec — Sputnik. Ofițerii Direcției Nord a Inspectoratului Național de Investigații, în parteneriat cu angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale Nord, au reținut cinci bărbați domiciliați în municipiul Bălți și raionul Râșcani, cu vârstele cuprinse între 24 și 48 de ani, care sunt suspectați de comercializarea drogurilor de tip marijuana și paie de mac.

Radio Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Psiholog: Jumătate dintre tinerii moldoveni consumă marijuana

Potrivit BPDS "Fulger" și Regimentul de patrulare Nord al INP, suspecții fabricau și comercializau drogurile în regiunea de nord a țării. Astfel, 30 de grame de substanțe narcotice erau comercializate la prețul de 700-800 de lei.
Doi dintre suspecți au fost reținuți în timp ce se deplasau cu automobilul în raionului Râșcani. În urma percheziționării automobilului în care se aflau suspecții, au fost depistate și ridicate 500 de grame de marijuana și 300 de grame de paie de mac fărâmițate, care urmau a fi comercializate. Ulterior, au fost reținuți și ceilalți suspecți.
În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților au fost depistate și ridicate în total 5 kilograme de masă vegetală uscată (paie de mac, plante de cânepă și cânepă) în valoare de 70 de mii de lei, dar și telefoane mobile.

Potrivit Poliției, bărbații sunt cercetați în stare de arest. Dacă se va demonstra vinovăția acestora, ei riscă privațiune de libertate de la 7 până la 15 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0