În preajma Anului Nou, în Atena a nins

© Photo: Twitter / Teemu Lehtinenzăpădă în Atena
zăpădă în Atena - Sputnik Moldova
Abonare
Zăpada este un fenomen rar în Atena, ea cade o dată la câțiva ani. Anul acesta, după trei ore de ninsoare, stratul de zăpadă a atins 3-4 centimetri.

CHIȘINĂU, 29 dec — Sputnik. Ninsoarea căzută în Atena nu a pus mari probleme locuitorilor, dat fiind că mercurul din termometre e mai sus de gradația zero. Astfel, pe străzi nu s-a format ghețuș, ci un amestec de zăpadă cu apă, care nu a periclitat prea mult circulația rutieră, transmite RIA Novosti.

Dar, totuși, zăpada a îngreunat circulația transportului public. Autobuzele de pe unele linii circulă cu întârziere. Totodată, a fost perturbată circulați metroului pe segmentele în care acesta iese la suprafață, acesta circulă de la Pireu doar până la stația "Irini", de lângă Stadionul Olimpic.

În aceste zile le este foarte greu oamenilor fără adăpost, al căror număr a crescut foarte mult în ultimii ani. Primăria din Atena a deschis două puncte unde aceștia se pot încălzi și pot înnopta.

O situație complicată s-a creat în Macedonia de Est, Macedonia de Est si Tracia, în partea centrală a Greciei continentale și în zonele de munte.

Pe unele șosele, poliția a interzis circulația automobilelor fără lanțuri antiderapante. Câteva drumuri sunt închise. În zona Attica din Atena, au fost închise parțial șoselele din Nea-Macri și Lamia, spre muntele Parnitha, unde este situat parcul național.

Mai mult, circulă cu dificultate și pontoanele. Din cauza furtunii, serviciul pazei de coastă a interzis ieșirea în mare din porturile Pireu, Rafina, Lavrio în Attica, a închis și ieșirea pontoanelor din porturile Greciei Centrale și de Nord spre insule.

Aeroportul Eleftherios Venizelos funcționează în regim normal, nu au fost anulate zboruri, deși pe site-ul aerodromului e afișată o avertizare privind înrăutățirea vremii și-i roagă pe pasageri să concretizeze orarul zborurilor înainte de a ieși din casă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0