Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Directorul ştiinţific INFP: „Nu putem să nu ne gândim şi la un seism mai mare"

© Flickr / °FlorianСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Abonare
Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a vorbit despre cutremurul produs în noaptea de marţi spre miercuri. El a spus că seismele mai mici produc anumite descărcări, dar nu ne feresc de un cutremur mai mare.

BUCUREŞTI, 28 dec — Sputnik. Potrivit lui Mircea Radulian, cutremurul produs marţi noaptea, în zona Vrancea, în jurul orei 01:21, a avut adâncimea de 99 de kilometri şi magnitudinea 5,3, iar seismele de această magnitudine nu produc pagube.

Cutremurul a fost resimţit şi în Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina.

Directorul ştiinţific al INFP a explicat că seismele de acest gen, mai mici, sunt bune pentru că determină anumite descărcări şi ajustează fluctuaţiile de tensiune, însă nu ne feresc de producerea unui cutremur mai mare.

„Cutremurele cu magnitudini mici nu se feresc de un cutremur mai mare. Ele sunt totuşi bune, pentru ca produc anumite descărcări în Vrancea şi ajustează fluctuaţiile de tensiune. Însă, per total nu reuşesc să elibereze tensiunea acumulată în Vrancea. Nu putem, în perspectivă, să nu ne gândim şi la un cutremur mai mare", a precizat, la postul RomâniaTV, Mircea Radulian.

În acest an, a mai avut loc, în România, un cutremur de peste 5 grade în luna septembrie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0