Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Revoltător. Copii ce își șantajează părinții

© Sputnik / Miroslav RotariCristina Dănuță, Radu Hatmanu și Tamara Plămădeală
Cristina Dănuță, Radu Hatmanu și Tamara Plămădeală - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Republica Moldova îi încurajează pe copii să-și denunțe părinții la liniile fierbinți.
Revoltător. Copii ce își șantajează părinții

Copiii din Republica Moldova își cunosc drepturile, nu și responsabilitățile. Tot mai des copiii își denunță părinții la liniile fierbinți. O spune chiar fostul avocat parlamentar pentru protecția drepturilor copilului Tamara Plămădeală, care a participa la o emisiune realizată în Studioul Sputnik Moldova. Tamara Plămădeală spune că adoptarea legii ce prevede amendarea părinților care își lasă nesupravegheați copiii sub 16 ani, în baruri și cafenele, după ora 22 00, nu va soluționa problema delicvenței juvenile și nici nu-i va pune la adăpost pe copii de riscurile ce îi pasc pe străzii. Fostul avocat al copilului susține că în Republica Moldova o astfel de măsură ar agrava și mai mult situația. "În cazul familiilor nevoiașe, aceste amenzi le-ar putea lăsa fără bani pentru pâine" a menționat Plămădeală.

Tamara Plămădeală a adăugat că "există o practică bună în unele țări și anume amendarea directă a copiilor pentru delictele pe care le săvârșesc. Și ei plătesc aceste amenzi atunci când împlinesc majoratul", spune expertul.

Jurnalistul Sputnik Moldova Radu Hatmanu a remarcat în cadrul acestei emisiuni că în Republica Moldova nu avem campanii sociale care să promoveze responsabilizarea copiilor. În schimb, spune Hatmanu, avem numeroase campanii mediatice în care autoritățile îi îndeamnă pe copii să-și denunțe părinții în cazul în care le-au administrat o măsură de corecție.

Autori: Cristina Danuța, Radu Hatmanu 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0