Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șalaru: PL s-a transformat într-un partid de tip bolșevic

© Sputnik / Мирослав РотарьАнатолий Шалару
Анатолий Шалару - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Ghimpu a insistat ca ministrul Apărării, Anatol Șalaru, să fie demis. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat marți decretul. Iată care a fost reacția lui Șalaru.

CHIȘINĂU, 27 dec — Sputnik. La puțin timp după semnarea decretului de demitere a ministrului Apărării, Anatol Șalaru a scris pe pagina sa de Facebook că pleacă cu conștiința împăcată.

Anatol Șalaru - Sputnik Moldova
Șalaru a fost demis din funcție. Dodon, gata să-i destituie și pe alții

”Stimați prieteni, cu puțin timp în urmă, la solicitarea expresă a lui Mihai Ghimpu, Igor Dodon a semnat decretul de demitere a mea din funcția de ministru al Apărării. Plec din această funcție cu conștiința împăcată că nu am fost demis pentru încălcări sau nerealizări în activitatea de ministru, ci doar pentru că am cerut schimbarea președintelui PL. Nu mi-am imaginat niciodată că sub conducerea lui Mihai Ghimpu, Partidul Liberal se va transforma într-un partid de tip bolșevic, unde cei care contestă supremația liderului sunt executați”, a subliniat Șalaru.

Totodată, Șalaru consideră că ”Mihai Ghimpu i-a făcut cadou lui Dodon Ministerul Apărării, iar pentru Republica Moldova începe o perioadă neagră”.

”Lupta continuă!”, a conchis Șalaru.

Anterior, Mihai Ghimpu a declarat că pentru el nu are nicio importanță cine va semna decretul cu privire la demiterea lui Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării.

În data de 17 decembrie, Consiliul Național al PL a votat aproape în unanimitate pentru demiterea lui Anatol Șalaru din funcția de prim-vicepreședinte al PL și din alte funcții pe care le deținea în aparatul de conducere al formațiunii. Liderul PL i-a trimis o solicitare în acest sens premierului Pavel Filip. Demersul a fost examinat de fostul președinte Nicolae Timofti, care a refuzat să semneze decretul de demitere.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0