Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce le-au urat moldovenilor Putin și Medvedev

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaНовогоднее оформление на Красной площади
Новогоднее оформление на Красной площади - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea Rusiei speră că în anul care vine, între Moldova și Ruisa vor exista posibilități pentru consolidarea relațiilor bilaterale.

CHIȘINĂU, 27 dec — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și prim-ministrul Dmitri Medvedev i-au felicitat pe cetățenii Republicii Moldova și pe șeful statului Igor Dodon cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Felicitarea făcută de Putin și Medvedev i-a fost transmisă lui Dodon de ambasadorul rus la Chișinău, Farit Muhametșin.

"Sper că în anul care vine vom avea mai multe ocazii pentru a munci împreună și pentru a consolida relațiile dintre Federația Rusă și Republica Moldova", se arată în scrisoarea președintelui Rusiei.
Potrivit liderului rus, "acest lucru ar corespunde în totalitate intereselor fundamentale ale celor două popoare frățești și ale țărilor noastre și ar contribui la asigurarea stabilității securității regionale".

În același timp, premierul Rusiei speră că "în anul care vine, prin eforturi comune, va fi adus un nou impuls pozitiv dezvoltării relațiilor ruso-moldovenești".

"Aprofundarea colaborării bilaterale în domeniile comercial, economic, investițional, științific, tehnic și umanitar ar corespunde în totalitate intereselor țărilor noastre", a scris Medvedev.

În timpul întâlnirii, Dodon și Muhametșin au discutat mai multe aspecte ale relațiilor bilaterale, dar și programul vizitei la Moscova, care este planificată pentru 17 ianuarie din invitația președintelui Rusiei.

Dodon a mai propus să organizeze în cadrul vizitei o întâlnire de amploare cu studenții moldoveni care studiază în capitala Federației Ruse.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0