Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iohannis a refuzat să desemneze un musulman la funcția de premier al României

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful statului român, Klaus Iohannis, nu a acceptat propunerea PSD-ALDE și a refuzat să o numească pe pe Sevil Shhaideh în funcția de premier al guvernului de la București.

CHIȘINĂU, 27 dec — Sputnik. Klaus Iohannis s-a întâlnit în această dimineață cu Sevil Shhaideh, persoana propusă de către PSD pentru postul de premier, transmite Sputniknews.ro.

Inițial, luarea unei decizii privind propunerea PSD-ALDE a suferit o amânare din partea lui Klaus Iohannis în contextul în care au apărut speculaţii privind legăturile soţului lui Shhaideh cu guvernul sirian.

Sevil Shhaideh, propusă de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, are 52 de ani, este de religie musulmană, este absolventă de ASE, iar timp de aproape 20 de ani a lucrat în Consiliul Judeţean Constanţa, instituţie condusă, din 2004 şi până în vara acestui an, de Nicuşor Constantinescu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0