Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip: e o grea pierdere pentru poporul și cultura rusă

© Sputnik / Нина Зотина / Accesați arhiva multimediaМесто крушения самолёта Ту-154 Минобороны РФ в Сочи
Место крушения самолёта Ту-154 Минобороны РФ в Сочи - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Guvernului de la Chișinău, Pavel Filip, a exprimat în această seară condoleanțe poporului rus în legătură cu prăbușirea avionului TU-154, în care se aflau 92 de cetățeni ai Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Premierul moldovean Pavel Filip a exprimat sincere condoleanțe poporului rus în legătură cu catastrofa aviatică deasupra Mării Negre, care a luat viața a 92 de persoane, în mare parte membrii renumitului Ansamblu Alexandrov, dar și jurnaliști, un medic, militari și membri ai echipajului.

”Am aflat cu tristețe despre tragedia prăbușirii în Marea Neagră a unui avion care avea la bord, în cea mai mare parte membri ai corului armatei "Ansamblul Alexandrov". Condoleanțe familiilor și autoritatilor. E o grea pierdere pentru poporul și cultura rusă”, a scris premierul pe pagina sa de socializare.

În dimineața zilei de duminică și președintele Moldovei a venit cu un mesaj de compasiune adresat poporului rus, rudelor și apropiaților celor decedați. 

Avionul, un Tupolev Tu-154, a dispărut de pe ecranele radarelor la ora locală 5,40, la scurt timp după decolarea sa de pe aeroportul staţiunii balneare Soci, în oraşul Adler, la Marea Neagră. El efectua un zbor regulat cu destinaţia baza aeriană rusă de la Hmeimim, aproape de Lattaquia, în nord-vestul Siriei.

Поисково-спасательные работы на месте крушения самолёта Ту-154 Минобороны РФ в Сочи - Sputnik Moldova
Informații noi despre avionul rusesc prăbușit în Marea Neagră

La bord se aflau nouă jurnalişti militari de la posturile rusești de televiziune Pervâi Kanal, NTV și Zvezda, 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov, inclusiv directorul Ansamblului, Valeri Hahilov, opt militari, opt membri ai echipajului, doi înalţi funcţionari civili şi responsabila unei organizaţii caritabile, foarte cunoscută în Rusia, medicul Elizaveta Glinka. Aceştia mergeau în Siria pentru a oferi un concert de Crăciun militarilor ruşi care luptă acolo.

O comisie specială, condusă de premierul Rusiei Dmitri Medvedev, investighează cauzele producerii teribilului accident aviatic. 

Luni, 25 decembrie, în Rusia a fost decretată zi de doliu național. Decretul a fost semnat de președintele rus, Vladimir Putin. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0