Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reguli noi pentru transportul de pasageri

© Sputnik / Rodion ProcaTransport
Transport - Sputnik Moldova
Abonare
Două prestații pentru călătorii în transportul în comun vor fi comasate în una singură - compensația pentru serviciile de transport.

CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Începând cu 1 ianuarie 2017, cele două prestații pentru călătorii în transportul în comun vor fi comasate în una singură — compensația pentru serviciile de transport.

Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Societate
Reformă în transport: cum vor fi modificate unele rute municipale de microbuz

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a propus comasarea a două prestații pentru persoanele cu dizabilități. Astfel, compensaţia pentru călătorii în transportul în comun urban, suburban şi interurban și compensaţia anuală pentru cheltuielile de deservire cu transport, au fost comasate într-o singură prestație — compensația pentru serviciile de transport.

Aceste compensații se stabilesc de către structurile teritoriale de asistență socială, iar mijloacele financiare se alocă din bugetul de stat prin transferuri cu destinaţie specială către bugetele unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul al doilea.

”Promovarea proiectului de Hotărâre nu atrage după sine cheltuieli financiare suplimentare, din contra, va eficientiza și simplifica procesul de acordarea prestațiilor, diminuând cheltuielile de administrare”, potrivit ministerului. 

La estimarea Cadrului bugetar pe termen mediu pentru anii 2017-2019 au fost prevăzute mijloace financiare, în acest scop, în sumă de 76,1 milioane de lei anual pentru circa 181714 beneficiari.


Fluxul de știri
0