Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ansamblul Alexandrov a susținut anul trecut un concert extraordinar la Chișinău

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaАнсамбль песни и пляски Российской Армии имени Александрова
Ансамбль песни и пляски Российской Армии имени Александрова - Sputnik Moldova
Abonare
Ansamblul Alexandrov, membrii căruia au decedat în tragicul accident aviatic duminică deasupra Mării Negre, a susținut anul trecut un concert extraordinar la Chișinău, dedicat 70 de ani de la Victoria asupra fascismului.

CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Ansamblul Alexandrov, unul dintre cele mai celebre ansambluri din lume, membrii căruia au decedat în tragicul accident aviatic duminică deasupra Mării Negre, a susținut anul trecut un concert extraordinar la Chișinău. 

Programul concertului a inclus melodii celebre pe tematică militară și cântece populare rusești. Evenimentul a avut loc la Teatrul de Operă și Balet ”Maria Bieșu” și a fost organizat de Ambasada Federației Ruse la Chișinău în contextul aniversării a 70-a de la Victoria asupra fascismului. Membrii corului au ridicat sala în picioare cu o reprezentație memorabilă.

Avionul, un Tupolev Tu-154, a dispărut de pe ecranele radarelor la ora locală 5,40, la scurt timp după decolarea sa de pe aeroportul staţiunii balneare Soci, în oraşul Adler, la Marea Neagră. El efectua un zbor regulat cu destinaţia baza aeriană rusă de la Hmeimim, aproape de Lattaquia, în nord-vestul Siriei.

La bord se aflau nouă jurnalişti militari de la posturile rusești de televiziune Pervâi Kanal, NTV și Zvezda, 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov, inclusiv directorul Ansamblului, Valeri Hahilov, opt militari, opt membri ai echipajului, doi înalţi funcţionari civili şi responsabila unei organizaţii caritabile, foarte cunoscută în Rusia, medicul Elizaveta Glinka.

Aceştia mergeau în Siria pentru a oferi un concert de Crăciun militarilor ruşi care luptă acolo.

 

Fluxul de știri
0