Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: despre eșecul Partidului Democrat la alegerile din SUA

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaДвенадцатая ежегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина
Двенадцатая ежегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина - Sputnik Moldova
Abonare
Luând cuvântul la conferința de presă de la sfârșit de an, președintele rus Vladimir Putin a declarat că actuala conducere a Partidului Democrat din SUA încearcă să dea vina pe factorii externi pentru eşecul în alegeri.

BUCUREŞTI, 23 dec — Sputnik. Sunt probleme sistemice şi există un decalaj între ceea ce este bine şi ceea ce este rău, a declarat Vladimir Putin, relatează Sputnik International.

Actuala conducere a Partidului Democrat din SUA dă vina pe factori externi pentru pierderea alegerilor, dar asta nu este treaba Rusiei.

"Actuala administraţie și conducere a Partidului Democrat din SUA încearcă să arunce vina pentru toate eșecurile lor pe factori externi. Noi știm că Partidul Democrat a pierdut nu numai alegerile prezidențiale, dar și Senatul, unde Republicanii au acum majoritatea, şi Congresul, unde Republicanii au de asemenea majoritatea. Este treaba mea asta?", a precizat Putin.

Pe 9 decembrie, mass-media din SUA a raportat că CIA ar fi ajuns la concluzia, într-o evaluare "secretă", că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidențiale din noiembrie și l-a ajutat pe candidatul republican Donald Trump. Rapoartele au fost ironizate de Trump, a cărui echipă a declarat că victoria electorală a fost decisivă.

Înalți demnitari ruși au negat în repetate rânduri acuzaţiile Washingtonului de imixtiune a Moscovei în afacerile interne ale SUA. Moscova a caracterizat drept absurdă acuzaţia. Potrivit politicienilor ruşi, SUA încearcă să distragă atenția publicului american de la problemele interne presante.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0