Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon: e timpul să părăsim baricadele

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Înainte de ceremonia oficială de învestire în funcție, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ținut un discurs în fața cetățenilor veniți la Palatulu Republicii.

Chișinău, 23 dec — Sputnik. Înainte de începerea ceremoniei oficiale de învestire în funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a venit cu un mesaj în fața miilor de cetățeni moldoveni adunați în fața Palatului Republicii.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a depus jurământul

”Avem foarte multe de făcut. Noi dorim stabilitate, dorim un viitor demn pentru copii noștri, dorim salarii mai bune, dorim regulă în țară, iar acest lucru putem să-l asigurăm doar dacă vom fi împreună. Ne-am asumat angajamentul să asigurăm statalitatea, neutralitatea și suveranitatea Moldovei. Cu toții dorim binele țării noastre. Mă voi strădui să fiu un președinte al tuturor. Promit că nu vă voi dezamăgi. Să coborâm de pe baricade. Începând cu ziua de astăzi, să ne gândim la Republica Moldova. Să lăsăm ambițiile personale, geopolitice, declarațiile politice… pentru a asigura un viitor luminos țării noastre”, a declarat Dodon.

Președintele a mai spus că țara noastră a trecut prin mai multe perioade dificile. Și se declară convins că ”vom reuși și de această dată”.

”Statutul nostru de neutralitate este un lucru sfânt pe care nu ni-l poate lua nimeni. În Moldova trăiesc reprezentanții mai multor etnii, dar suntem puternici pentru că suntem împreună. Cu toții suntem cetățenii statului nostru. Aceasta este Patria noastră”, a mai declarat președintele Igor Dodon.

În dimineața zilei de vineri, Igor Dodon a depus jurământul de credință față de Patrie în cadrul ceremoniei de învestire a sa în funcția de președinte al Republicii Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0