Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce va rosti Igor Dodon la ceremonia de inaugurare

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
La 23 decembrie, Igor Dodon va fi învestit în funcția de președinte al Republicii Moldova în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Republicii, începând cu ora 13.00.

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. Igor Dodon își începe, la 23 decembrie, mandatul de președinte al Republicii Moldova. Potrivit Constituției, Dodon va depune jurământul în fața a câtorva sute de oaspeți, deputați, miniștri, diplomați, înalți oficiali veniți de peste hotare.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată cum va fi învestit Igor Dodon în funcția de președinte al Moldovei

”Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea propăşirii Republicii Moldova, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Moldovei”, acesta va fi textul jurământului pe care îl va depune noul președinte al Republicii Moldova.

Ceremonia de învestire a lui Igor Dodon în funcția de președinte al țării va începe, la ora 13.00, la Palatul Republicii.

Igor Dodon a fost ales în funcția de președinte al țării în cadrul unui scrutin direct care s-a desfășurat în două tururi. Dodon a devansat-o pe Maia Sandu în cel de-al doilea tur de scrutin și a obținut 52,11 la sută din sufragii.

Mandatul lui Igor Dodon în funcția de președinte al Moldovei se va încheia la 23 decembrie 2020. Mandatul preşedintelui poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0