Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care deputați au refuzat să participe la ceremonia de învestire a lui Dodon

© Sputnik / Руслан Шалапуда / Accesați arhiva multimediaДворец республики
Дворец республики - Sputnik Moldova
Abonare
Ceremonia depunerii jurământului de către cel de-al cincilea președinte al republicii se va deosebi de cele precedente: înainte de partea oficială, președintele nou ales al republicii va rosti o adresare către popor, iar jurământul va fi depus la Palatul Republicii.

CHIȘINĂU, 23 dec — Sputnik. Deputații din fracțiunile comuniștilor, liberalilor, precum și reprezentanții în Parlament ai Partidului Popular European din Moldova (PPEM) au refuzat să participe la ceremonia de învestire a președintelui țării Igor Dodon.

Liderul fracțiunii comuniștilor, Ina Șupak, a menționat vineri la ședința Legislativului că reprezentanții PCRM „nu au de gând să participe la ceremonia de depunere a jurământului unui președinte ales nelegitim".

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine este Igor Dodon, noul președinte al Republicii Moldova

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, unionistul numărul unu al țării, a declarat că nici liberalii nu vor fi prezenți la inaugurarea noului președinte al republicii.

„Dodon nu este președintele nostru", a spus Ghimpu.

Eugen Carpov, reprezentant al PPEM, a spus că el și Iurie Leancă nu vor participa azi la ceremonia de învestire a lui Igor Dodon în funcția de președinte al țării.

La depunerea jurământului este așteaptată participarea unui mare număr de delegații din țările CSI și UE, vicepremieri, deputați și spicheri ai parlamentelor. Printre oaspeți se numără vicepremierul Federației Ruse Dmitri Rogozin, vicepremierul Republicii Belarus Mihail Rusîi și vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt, precum și alți oaspeți de onoare.

După ceremonie președintele va depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0