Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rețineri de rezonanță la Bălți

© Sputnik / Vladimir PolusatovMașina Poliție patrulare
Mașina Poliție patrulare - Sputnik Moldova
Abonare
La Bălți au fost reținute patru persoane, bănuite că ar fi încercat să-l scape de răspundere penală pe un șofer care s-ar face vinovat de un accident rutier soldat cu rănirea unui polițist.

CHIȘINĂU, 22 dec- Sputnik. Angajații SPIA din cadrul MAI, în colaborare cu procurorii, au reținut patru locuitori ai municipiului Bălți, care sunt bănuiți de trafic de influență.

Potrivit anchetei, în luna octombrie curent unul dintre reținuți, aflându-se la volan, ar fi accidentat un polițist care activa în cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți, după care, împreună cu alți trei complici ai săi, a încercat să exercite influență asupra organelor de drept pentru a scăpa de răspundere.

Datele anchetei demonstrează că în acest caz este implicat și un avocat, care la data comiterii infracțiunii activa în calitate de președinte al Judecătoriei Fălești. Se presupune că acesta ar fi încercat să influențeze procurorii din Bălți, pentru a înceta urmărirea penală în privința persoanei vinovate.

Cei patru au fost reținuți pentru 72 de ore. Fostul judecător este în libertate, însă și el este cercetat în cadrul acestui dosar.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0